keskiviikko 17. joulukuuta 2014

T&M: 3 300 000 metriä!

Moikkelis!

Skriivaillaas tossa 2 viikkoo sitte heitetystä road tripistä jokune sana. Eli lähettii Maken ja Juhon kanssa taas kolmistaan kiertää. Päätettii vuokrata auto ku ei ollu vielä iha varmaa että minne mennää ja mitä kautta ja millo, joten auto oli paras vaihtoehto (eikä loppupeleissä ees se kallein). Ainoostaa matkan pituus oltii päätetty, eli tasan viikko maanantaista sunnuntaihin.



Elikkä eka määränpää oli, mikäs muukaan kuin, Amsterdam! Ajettavaa kertyi vain 1100km heti suorilta. Oitasko lähdetty siinä 11 maissa ajaa Brnosta ja 10 maissa oltu Damissa. Siihen vielä 2h parkkipaikan ja hostellin ettimistä nii melko pitkä päivä autossa.

Juho ajo koko matkan ja melko rivakastihan se meni ku sai Saksan autobaanoilla painaa nilkka suorana (kirjaimellisesti, koska ei nopeusrajoja eikä meidä 1.2 kirppu muutenkaan mihinkää ihmeisii siellä kyenny..).

½ tuntia ajettu ja makella paino jo
@Autobahn
Ja mitä Damissa? Noo ei kai siellä ihmeempiä... Hienoja taloja. Kahvikauppoja. Pikku jokia. Pirun kylmä ja tuulista tähän aikaa vuodesta. Ei kai siellä muuta...

Vaikken Venetsiassa ookkaa käyny nii se tuli ekana mielee.
Haha kiitti varotuksesta!

Hitchcockin linnut vaivas...
Damissa oltii kaks yötä, mutta meidä ei tullu kierrettyä siellä ku toi I amsterdam nähtävyys ku siellä oli oikeesti niin jäätävä ilma! Hostelli oli tosin iha jees (2 korttelia sellaselta punaa hohkavalta kaduta).



Keskiviikkona jatkettiin matkaa. Päätettiin ajaa Brysselin kautta Pariisiin. Matkaa kerty eka 300 km Euroopan pääkaupunkiin.


Sööttinä
Oltiin siellä illasta ja päätettii yrittää kiertää se muutamassa tunnissa.

Cathedral of St. Michael and St. Gudula



Brysselin kaupungintalo



Se kuuluisa Manneken Pis (luulin hitusen isommaks...)
Taivas! Vaikka Baley's suklaat ei ollu lähellekkää
pikkusiskon tekemien tasoo...
Euroopan parlamentti: Check
Kolme tuntia siellä sitte vierähti ja johan oli kauniin näköinen kaupunki näin illalla käytynä!! Brysselistä ajettiin sitten kolmisen tuntia taas Ranskaan. Hiukan Juhoa meinas jänskättää lähtee sinne ajamaan, vaikka kello olikin jo myöhänen ilta ku Pariisiin saavuttii. Ei siellä sitten oikein liikennettä ollut, onneks.


Ekana tsekkaamaan, mikäs muukaan kuin, Eiffel-torni!




Kävellen ylös (tai puoleen väliin ku ylemmäs päässy ku hissillä)



Olihan se siisti! Ja kylmä... Ehkä seuraavan kerran romanttisemmassa seurassa ja kesäilmoilla tonne? Ja muutenkin koko Pariisi hohkaa sellasta romanttista vibaa, että ihan sydämmee käy! Hahaha

Seuraavaks käveltii Riemukaarelle.

Sellane. Enemmän kiinnosti tuolla tuo liikenne tuon ympärillä. Huhhuh
Meillä ei hirveenä ollu aikaa tämän jälkeen. Vaihtoehtoina oli Louvre tai Notre Dame. Meikä ois halunnu tuon Louvren nähä ihan vaan sen takia ku oon lukenu Da Vinci -koodin. Plus tietty Mona Lisa ois ollu siellä!




Päädyttii valittee Notre Dame. Olihan vaan vaikuttava paikka! Ehkä vaikuttavin missä ite oon tämän elämän aikana käyny!! Osasyynä varmaan sekin, että siellähän asustaa yksi merkittävä henkilö lapsuudestamme. Nimittäin Notre Damen kellonsoittaja! Ei ikäviksemme nähty tällä kertaa...

Se Pariisista. Seuraavana aamuna, eli perjantaina, startattiin Seatti kohti Luxemburgia. Sopivasti lähettiin ruuhkan aikaa ja melko ahdistavahan se oli siihen aikaan ajaa, mutta taasen Juho suoriutui ilman kolhuja (henkisiä taikka fyysisiä).

Matkan varrelta bongattua! Ehkä vielä joku päivä...
Siisti patsas Ranskan rajalla
Luxemburgii oli 400km ja oltiin siellä taas pimeän tultua. Jotku merkit alko viittaamaan jo siihen, että autossa oltii istuttu viikon sisää jo nii paljo, että tekemisen taso alko romahtaa.

Taidetta Markuksen silmin
Oli taas kyllä kaunis ja sympaattine pikku valtion tuo Luxemburg!






Seki oli sellane muutaman tunnin pikavisiitti. Harmitti vähän ku ei oltu valosan aikaan tuolla, ku Juho luki jostain että siellä ois ollu joku pitkä ja korkee köysirata, jossa ois ollu tosi siistit maisemat. Noh ensi kertaan.

Matka jatkuin Müncheniin!

Matkan varrella käytii moikkaa äijiä Neu-Ulmissa
Matkaa Luxembourgista Münchenii oli iha vajaa 600 kilometriä, joten päivän sisää tuli taas ajettua 1000 kilometriä! Tai siis Juho ajo, edelleen.

Ja mikäs oli se meidän koko reissun kohokohta?

NO TÄÄ TIETTY
Päivä yritettii kierrellä jossain, mutta meinas olla nii sateinen ja kylmä ilma tuollaki, että päätettii vaan chillailla lounaalla ja kahvilla sen verta kauan, että peli alkais.

Olihan vaan vaikuttava laitos!! Tollasella ku pääsis joskus pelaa...



Olipa tunnelmaa! Ekaa kertaa kattomassa vähänki isompaa peliä vähä isommalla areenalla! Ehottomasti maksasin toistekki!

Neues Rathaus
Pelin jälkee yritettiin lähtee klubeilee ekaa kertaa koko reissun aikana. Kuultiin Jaakolta ja Antilta hyvä klubi Münchenissa ja sattumalta käveltiinki sen ohi ja huomattii se. No eka mietittiin 10 minuuttia ulkona että jaksaako ja sitten ku päätettii lähtee tsekkaa se, poke ei päästäny sisään kun sanottii ettei puhuta saksaa. Eli jäi se klubittaminen taas tältäki reissulta.

Koittikin jo sunnuntai ja kotimatkan aika. Aateltiin että München on jo nähty nii lähettiin sitten hyvissä ajoin ajamaan. Brnoon tuli matkaa vajaa 600 kilometriä. Juho sai vihdoinki luovuttaa ratin Makelle.



En tiiä johtuko kuskin vaihdosta mut meno muuttu jo aika tosi oudoks...

Nopein reitti oli Prahan kautta ja oltiin menomatkalla huomattu iso Outlet Center ja aateltii käydä tsekkaa vielä se!

Heaven
Poijjaat löys vaikka mitä Niken, Addun ja Puman outleteista. Ite pysyin tiukkana enkä tehny mitään heräteostoksia. En tiedä olenko tyytyväinen vai pettynyt itseeni...

Brnossa oltiin sitten puolenyön maissa. Takana oli 3300 kilometriä, 5 maata, liikaa kävelyä, liian vähän kaljaa ja monia monia nähtävyyksiä. Voidaan hyvillä mielin sanoa, että nyt on pienoinen overdose Euroopan isoista kaupungeista...

Palataas!

Terkuin Teemu ja Markus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti